Autobrand mogelijk aangestoken, politie verricht onderzoek

AMERSFOORT – Woensdagavond 7 juli rond 22.00 uur was brand ontstaan in het motorcompartiment van een geparkeerde personenauto aan de Noorderkroon in Amersfoort.

Omstanders zagen hoe rook bij de geparkeerde auto vandaan komen en schakelde direct de brandweer in. Tijdens de brand kwam er veel rook vrij wat in de omgeving goed te zien was. De toegesnelde brandweer wist de vlammen snel te blussen en kon erger voorkomen. Met hydraulisch gereedschap werd de motorkap opengebroken om ook daar de laatste vlammen te doven. Rondom de auto werden aanmaakblokjes aangetroffen. De politie heeft het gebied rond de auto afgezet en verricht onderzoek. De aanmaakblokjes worden in een bewijszak verzameld en zal later onderzocht worden op eventueel DNA.

De auto is in beslag genomen voor verder sporen onderzoek, dit omdat de politie brandstichting vermoed. De auto is later afgesleept door een berginsbedrijf en word overgebracht naar een politiebureau. De brand trok veel bekijks bij omwonende en plaatselijke jeugd.

 © 2021 | Copyright – Hulpdiensten Amersfoort |

© 2020 - 2022 | Copyright - Hulpdiensten Amersfoort - inbreuk auteursrecht: direct een factuur
Opslaan of Kopiëren is strafbaar
zonder toestemming.
Copyright © HDA MEDIA